FREE SHIPPING ON ALL ORDERS OVER €50
Search
Close this search box.

Χρωστάς στον Εαυτό σου έναν Αύγουστο 

Ο Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, είναι ένας μήνας που κρατά μέσα του την υπόσχεση της απόδρασης και της ανάπαυλας. Είναι ο μήνας που τα ηλιοβασιλέματα γεμίζουν με χρώματα που ζωγραφίζουν τα όνειρά μας, και η θάλασσα μοιάζει να ψιθυρίζει στα αυτιά μας ιστορίες για αγάπες και ελπίδες.

Και όμως, πολλές φορές, αυτόν τον μήνα τον ξεχνάμε. Στον τρέχοντα ρυθμό της καθημερινότητας, τον παραμερίζουμε, τον αγνοούμε, και τον αφήνουμε να περάσει χωρίς να του δώσουμε την προσοχή που του αξίζει. Αλλά, χρωστάς στον εαυτό σου έναν Αύγουστο. Χρωστάς στον εαυτό σου έναν μήνα που να σου ανήκει ολοκληρωτικά. Έναν μήνα όπου τα “πρέπει” θα δώσουν τη θέση τους στα “θέλω”, και η καρδιά σου θα έχει τον χρόνο να ξαναβρεί τον ρυθμό της.

Αυτός ο μήνας δεν είναι απλά μια περίοδος διακοπών. Είναι μια ευκαιρία να συνδεθείς ξανά με τον εαυτό σου. Να ακούσεις τις επιθυμίες σου, να νιώσεις τις ανάγκες σου και να δώσεις στον εαυτό σου τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεσαι για να ανασάνεις. Είναι η στιγμή που μπορείς να αποδράσεις από τα καθήκοντα, τις ευθύνες και τα άγχη, και να θυμηθείς πως είναι να ζεις πραγματικά.

Για εσένα που τρέχεις καθημερινά για να καλύψεις όλες τις ανάγκες των άλλων, που προσπαθείς να ισορροπήσεις ανάμεσα στη δουλειά, την οικογένεια και τις προσωπικές σου φιλοδοξίες, ο Αύγουστος είναι η υπενθύμιση πως χρειάζεσαι και αξίζεις μια ανάπαυλα. Χρειάζεσαι αυτή την ευκαιρία να αφήσεις το μυαλό σου να ταξιδέψει, να γεμίσεις τις μπαταρίες σου με στιγμές χαλάρωσης, και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ξαναβρεί την έμπνευση που τόσο πολύ χρειάζεται. Πάρε τον χρόνο να περπατήσεις ξυπόλητη στην άμμο, να νιώσεις τον ήλιο να σε αγκαλιάζει, και να αφεθείς στον ήχο των κυμάτων. Κλείσε τα μάτια σου και άσε τις σκέψεις σου να φύγουν μακριά, όπως τα σύννεφα που παρασύρονται από τον άνεμο. Είναι η στιγμή που μπορείς να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου, να αναθεωρήσεις τους στόχους σου και να ξαναγράψεις το δικό σου σενάριο ζωής. Μην περιμένεις την “ιδανική” στιγμή.

Η ζωή είναι γεμάτη από απρόβλεπτα και καθυστερήσεις, αλλά ο Αύγουστος είναι εδώ, και σε περιμένει. Μην τον αφήσεις να περάσει χωρίς να τον ζήσεις. Μην αφήσεις τις ανασφάλειες ή τις υποχρεώσεις να σε αποτρέψουν από το να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Γιατί, χρωστάς στον εαυτό σου έναν Αύγουστο. Χρωστάς στον εαυτό σου τη χαρά, την ηρεμία και την απόλαυση που σου προσφέρει αυτός ο μήνας. Χρωστάς στον εαυτό σου την ευκαιρία να ξεφύγεις από τα καθημερινά και να βρεις την αληθινή σου ουσία. Φέτος, δώσε στον εαυτό σου αυτό το δώρο. Ζήσε τον Αύγουστο όπως σου αξίζει. Γιατί, τελικά, το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

Και εσύ, αγαπημένη μου, το αξίζεις περισσότερο από όσο νομίζεις.

Με αγάπη. Πάντα.

Έλενα

Share

Related